Topjunkies

Maandelijks verwelkomt Politieke Junkies parlementair journalisten, lobbyisten en Binnenhof-watchers op het podium. Dat zijn onze topjunkies. Maak hier kennis met ze!

Remko Theulings (EenVandaag)

remkonieuwRemko Theulings is sinds 2011 live-verslaggever op het Binnenhof voor het actualiteitenprogramma EenVandaag. Daarvoor studeerde hij politicologie in Leiden en werkte hij als politiek redacteur en verslaggever bij programma’s als De MiddagEditie (VARA/VPRO/NPS), Actienieuws en Hart van Nederland (SBS6).

Emilie van Outeren (NRC Handelsblad)

emilieEmilie van Outeren is politiek verslaggever bij NRC Handelsblad. Ze werkt sinds 2008 bij de krant, maar zette twee jaar geleden haar eerste stappen op het Binnenhof. Van Outeren studeerde aan de universiteiten van Groningen, Sussex en Columbia University in New York.

Thijs Broer (Vrij Nederland)

ThijsBroerThijs Broer is politiek redacteur bij Vrij Nederland. Sinds 1997 is hij werkzaam bij het weekblad, waar hij zich in 2006, na een tijd over ethische- en religieuze kwesties te hebben geschreven, volledig ging richten op de politiek. In 2007 schreef Broer het boek ‘De Geroepene. Het wonderbaarlijke premierschap van Jan-Peter Balkenende’, samen met collega Max van Weezel. Daarnaast is hij onder andere initiatiefnemer van HappyChaos.

Thijs Niemantsverdriet (NRC)

thijs2Thijs Niemantsverdriet is politiek verslaggever bij de NRC. Hij begon in 2004 bij Vrij Nederland en maakte in 2012 de overstap naar het NRC. Bovendien schreef hij het boek ‘De vechtpartij: de PvdA van Kok tot Samsom.’ Zijn haarscherpe analysevermogen doet het – zowel in de krant als op het podium bij Politieke Junkies – altijd goed!

Xander van der Wulp (NOS)

XanderXander van der Wulp is politiek verslaggever bij de NOS en Politieke Junkies-veteraan. Hij won de show al meerdere keren met zijn analyses van Rutte’s reactie op de ‘minder, minder’-speech van Wilders, het belang van de Europese verkiezingen voor de Haagse politiek, en het inmiddels beroemde filmpje van Rutte op campagne tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2015.

Natalie Righton (De Volkskrant)

NatalieSinds 2013 is Natalie Righton parlementaire verslaggever bij De Volkskrant. Daarvoor werkte ze als persvoorlichter voor een aantal internationale hulporganisaties en was ze vanaf 2010 correspondent in Kabul, Afghanistan, voor De Volkskrant. In 2012 won ze de journalistieke prijs De Tegel voor haar werk.

Tino Wallaart (oud-journalist, oud-lobbyist)

TinoHij heeft bijna alle kanten van het politieke spectrum gezien, en is daardoor misschien wel de perfecte politieke junkie: Tino Wallaart! Van project-coördinator bij de PvdA naar politiek journalist (bij Vrij Nederland en de NOS) naar politiek adviseur en woordvoerder. Inmiddels is hij zelfs oud-lobbyist: vier jaar lang begaf hij zich voor de stichting Natuurmonumenten in de Haagse wandelgangen. Sinds maart 2015 is Wallaart begonnen aan een nieuwe uitdaging.

Ireen Oostveen (NOS)

IreenOoit begon ze op de radio bij Omroep Brabant en de NOS, maar inmiddels is ze politiek verslaggever bij het NOS Journaal. We hebben het over Ireen Oostveen, die in januari 2015 voor het eerst in het Politieke Junkies-panel plaatsnam. Het beviel haar zo goed, dat ze tijdens de editie van de show in april terugkeerde om over de bed-bad-broodcrisis van het kabinet Rutte-II te vertellen.

Tom-Jan Meeus (NRC)

Tom-JanSinds jaar en dag is Tom-Jan Meeus werkzaam bij de NRC als politiek redacteur. Menig journalist, politicus, woordvoerder en spindoctor slaat op vrijdagavond – als de weekendeditie van de NRC verschijnt – als eerst Meeus’ rubriek ‘Haagse invloeden’ open, om zijn vlijmscherpe analyse van het politieke gekonkel van de afgelopen week tot zich te nemen. Van 2005 tot 2012 was Meeus correspondent in de Verenigde Staten, maar sindsdien is hij terug op de plek waar wij hem het liefst zien: op het Binnenhof.

Lamyae Aharouay (BNR)

LamyaeLamyae Aharouay is een op Twitter alombekende journaliste, die na haar stage bij BNR Nieuwsradio in dienst kwam bij de zender. Aharouay is uitstekend op de hoogte van wat er speelt in de Haagse politiek, en steekt haar mening dan ook niet onder stoelen of banken – of dit nu op de radio, in de Volkskrant of in 140 tekens op Twitter is.

Frank Hendrickx (De Volkskrant)

FrankFrank Hendrickx is naast politiek redacteur van De Volkskrant een doorgewinterde Politieke Junkie. Na zijn studies geschiedenis en journalistiek werkte hij onder andere bij het AD en was hij correspondent in Moskou en Washington. Inmiddels is Hendrickx niet meer weg te denken uit de Haagse wandelgangen. Per 1 juni 2015 maakt Hendrickx de overstap van het Algemeen Dagblad naar de Volkskrant.

Floor Bremer (RTL Nieuws)

FloorFloor Bremer is politiek verslaggeefster bij RTL Nieuws, waar ze in 2009 begon na een tijdje gewerkt te hebben voor de publieke omroep. Bij Politieke Junkies maakte ze furore door het publiek te vermaken met haar jacht op Marjolijn Faber, de PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, die in maart 2015 in oproer kwam door de integriteitskwesties bij de PVV.

Joost Vullings (NOS)

JoostJoost Vullings is politiek verslaggever bij het NOS Radio 1 Journaal en het radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en begon in 2002 bij de NOS. In het seizoen 2012-2013 was Vullings onze Politieke Junkie van het jaar, en niet voor niets: meerdere keren schoof hij aan bij het panel om de laatste nieuwtjes te bespreken en alle spins door te prikken.

Sheila Sitalsing (De Volkskrant)

SheilaDe onvolprezen Volkskrant-columniste Sheila Sitalsing is al meermalen onze gast geweest bij Politieke Junkies. Ze studeerde economie in Rotterdam en werkte daarna onder andere bij het Rotterdams Dagblad, Elsevier en De Volkskrant, waar ze de economieredactie in 2007 verruilde voor de politieke redactie. In 2013 won ze de Heldringprijs voor haar columns in De Volkskrant, waarin ze regelmatig de Haagse politiek fileert.

Jos Heymans (RTL Nieuws)

JosJos Heymans is politiek verslaggever en -commentator bij RTL Nieuws. Hij begon in 1973 als journalist bij het regionale dagblad Het Binnenhof, waarna hij na drie jaar overstapte naar de Geassocieerde Pers Diensten. Sinds 1995 is Heymans in dienst bij RTL Nieuws. In 2003 kwam zijn eerste boek ‘Het jaar van de waanzin’ uit, waarin hij het politieke jaar 2001-2002 beschreef. In 2010 verscheen ‘Over rechts, de formatie’ over de formatie van het kabinet Rutte-I tussen de partijen VVD, CDA en gedoogpartner PVV.

 

Nynke de Zoeten (Nieuwsuur)

Den Haag, 10 februari 2015 - Nienke de Zoete Parlementair verslaggever NOS. Foto: Phil NijhuisNynke de Zoeten is parlementair verslaggever bij Nieuwsuur. Na haar studie maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam begon ze bij BNR Nieuwsradio als parlementair verslaggever en presentator van het interviewprogramma ‘De Lobby’. In 2004 volgde ze Wouke van Scherrenburg op bij Den Haag Vandaag, waar ze na vier jaar overstapte naar NOVA, om langere reportages te kunnen maken. In 2009 was De Zoeten tevens tafeldame bij De Wereld Draait Door. In het daaropvolgende jaar maakte ze de overstap naar Nieuwsuur.

Max van Weezel (Vrij Nederland)

MaxVrij Nederland-coryfee, Den Haag-vedette, Politieke Junkies-veteraan: eigenlijk behoeft deze vriend van de show bijna geen introductie meer. Wat zijn we iedere keer weer blij wanneer Max van Weezel op het podium van Politieke Junkies plaatsneemt. En dat is niet voor niets: sinds 1976 is Van Weezel werkzaam bij Vrij Nederland, en daarnaast presenteert hij de Radio 1-programma’s Argos (VPRO) en Met het Oog op Morgen (NOS).

Eén reactie op “Max van Weezel (Vrij Nederland)

  1. Pingback: Politieke Junkies februari 2017 | Politieke Junkies

Reacties zijn gesloten.

Annemarie Kas (NRC)

annemarieAnnemarie Kas is parlementair verslaggever in Den Haag voor de NRC. Ze studeerde Internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en Journalistiek en Media aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 begon ze bij de NRC op de economieredactie, waarna ze een tijdje als binnenlandredacteur werkte voor NRC Next. In 2011 begon ze als verslaggever op het Binnenhof.