Politieke Junkies maart 2017

16683933_10212290992495374_3650915678813451645_n

De verkiezingen naderen! En dat voelt iedereen, want de show die twee dagen na de Tweede Kamerverkiezingen plaatsvindt, is al volledig uitverkocht. Maar je hoeft niets te missen, want natuurlijk kun je zoals altijd met ons meekijken via NPO Politiek en de livestream van De Balie! Lees snel verder om meer te weten te komen over de gasten:

Politieke Junkies is de politieke ontspinshow. Drie journalisten ontspinnen, ontframen en ontrafelen de verhalen van voor en achter de schermen in Den Haag. En waar de parlementair journalisten normaal de politici recenseren, draait Politieke Junkies het om: de eenkoppige jury bestaat uit een politicus, die de verhalen van de panelleden mag recenseren en zijn openstaande rekeningen met hen kan vereffenen. Op 17 maart zijn de volgende gasten aanwezig in De Balie:

Jos Heymans (RTL Nieuws)
Officieel is hij gepensioneerd, maar oud-politiek verslaggever Jos Heymans blijft via RTL Nieuws verbonden aan het Binnenhof. Hij schrijft columns en analyses die onverminderd scherp blijven. In september 2015 was hij voor het laatst te gast om over het lek in de miljoenennota te praten. Wat zal hij, met de verkiezingen net achter de rug, voor ons meebrengen? Je ziet het op vrijdag 17 maart bij Politieke Junkies!

Frank Hendrickx (de Volkskrant)
Deze gast heeft bijna geen introductie meer nodig: Frank Hendrickx, politiek verslaggever bij de Volkskrant, is op vrijdag 17 maart wederom te bewonderen op het podium bij Politieke Junkies. Deze vriend van de show is er sinds het begin bij en wordt geregeld gekroond tot politieke junkie van de maand. De lat ligt dus hoog!

Annemarie Kas (NRC Handelsblad)
Annemarie Kas is politiek redacteur bij NRC Handelsblad en zit tot over haar oren in de campagne. In oktober 2016 ontspinde ze bij Politieke Junkies het succes van de VVD en vroeg ze: wie gaat er meeregeren in Rutte-III? Daar hebben we na 15 maart natuurlijk meer duidelijkheid over. Het belooft een spannende avond te worden!

Jury: Elbert Dijkgraaf (SGP)
Elbert Dijkgraaf is SGP-Kamerlid en het lievelingetje voor de camera van GeenStijl en PowNews. Tel daarbij op dat hij momenteel door het land trekt met zijn Boerentoer-campagne, dat zijn neef de partij GeenPeil oprichtte en dat de SGP hoopt voor het eerst een vierde zetel in de Tweede Kamer te veroveren, en je hebt alle ingrediënten voor een interessante avond. Kijken dus!


Politieke Junkies!
Vrijdag 17 maart 2017
20:30-22:00
De Balie, Amsterdam
Kijk mee via NPO Politiek of livestream De Balie