Politieke Junkies USA!

amerikaanse-vlag

Verrassing: Politieke Junkies is eerder terug! Op dinsdag 6 september presenteren we een speciale editie van ons maandelijkse programma in De Balie: Politieke Junkies USA! Kom je ook?

Op dinsdag 6 september vindt in De Balie een speciale aflevering van het maandelijkse programma Politieke Junkies plaats, volledig gewijd aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Amerikawatchers en VS-correspondenten ontrafelen de speeches, de spins en het spel in de strijd tussen Clinton en Trump. We kijken terug op het nu al historische campagnejaar en vooruit naar de laatste twee maanden voor de verkiezingsdag op 8 november.

Panel: Charles Groenhuijsen (schrijver, ex-Amerikacorrespondent)
Charles Groenhuijsen was jarenlang het gezicht aan de overkant van de oceaan, toen hij als Amerika-correspondent voor de NOS werkte. Momenteel woont hij nog steeds in de Verenigde Staten, waar vandaan hij onder andere de boeken ‘Oh, oh, Amerika’ en ‘Iedereen houdt van mij’ (over Donald Trump) publiceerde. Op dinsdag 6 september is hij op het podium van De Balie te vinden om de Amerikaanse verkiezingsstrijd te ontspinnen. Dat wil je niet missen!

Panel: Guus Valk (NRC)
Guus Valk staat bekend als dé VS-correspondent van NRC. Invloedrijk op twitter (@apjvalk) en in de Presidential Podcast die hij in samenwerking met de VPRO maakt, een bekend gezicht op televisie, maar vooral bekend om zijn scherpte op papier: een betere panelgast kun je je als Amerikaanse politieke junkie niet wensen.

Panel: Margriet van der Linden (Radio 2, ex-Amerikacorrespondent)
Je kunt haar kennen als oud-hoofdredactrice van Opzij, als mol in Wie is de mol, als schrijfster of als bekende stem op Radio 2. Maar boven dat alles is Margriet van der Linden watcher van de Amerikaanse verkiezingen. Op dinsdag 6 september deelt ze haar kennis van de verkiezingsstrijd met ons in De Balie!

Jury: Greg Shapiro (Comedy Central, Boom Chicago)
Greg Shapiro werd geboren in Amerika, maar verhuisde in 1994 naar Nederland om comedy-theater Boom Chicago op te zetten. In 2007 werd hij de presentator van het Comedy Central News. Daarnaast werkt hij voor onder andere de VPRO en BNR, en hielp hij Mark Rutte bij het schrijven van zijn grappen voor het Correspondents’ dinner, dat afgelopen februari voor het eerst in Nederland werd gehouden. Shapiro is kenner van de Amerikaanse politiek bij uitstek en zal op dinsdag 6 september de verhalen van de panelleden beoordelen als eenkoppige jury. Zin in!

Vergeet niet je kaarten te kopen via de website van De Balie. Graag tot dinsdag!

 


Politieke Junkies USA
Dinsdag 6 september 2016, 20:30-22:00
De Balie, Amsterdam
Kaarten koop je hier!