Politieke Junkies april 2016

CbmjdUYW0AAqP8j

Aanstaande vrijdag is het weer zover: een nieuwe Politieke Junkies live vanuit De Balie! Deze keer neemt oudgediende Floor Bremer (RTL Nieuws) het op tegen Syp Wynia (Elsevier) en historicus Henk te Velde (Universiteit Leiden). De jury is in handen van SP-fractievoorzitter Emile Roemer. Kom je ook?

De kaarten voor Politieke Junkies op 22 april gaan weer hard! (Update: Kaarten voor Politieke Junkies 22 april zijn uitverkocht!) Wees er snel bij, of zorg dat je aanstaande vrijdag om 20:30 inschakelt op NPO Politiek of de livestream van De Balie. Deze show wil je niet missen! Hieronder stellen we de gasten alvast aan je voor.

Syp Wynia (Elsevier)
Hij is welbekend in de wereld van de politieke journalistiek, maar neemt vrijdag voor het eerst plaats in het panel van Politieke Junkies: Elsevier-columnist en politiek commentator Syp Wynia! Binnenkort staat hij in het theater met voormalig VVD-politicus Arend-Jan Boekestijn, maar niet voordat hij de zaal van De Balie heeft overgenomen met een ijzersterke politieke analyse bij Politieke Junkies.

Floor Bremer (RTL Nieuws)
De archieven van RTL worden nu alvast leeg getrokken voor een sterk junkie-verhaal, door niemand minder dan politiek journaliste Floor Bremer. Twee keer eerder was ze te gast bij Politieke Junkies, waar ze met een mix van eigen materiaal en helder commentaar het publiek wist te vermaken – kijk bijvoorbeeld hier haar analyse over PVV-politica Marjolijn Faber terug. Verwacht aanstaande vrijdag niets minder wanneer we Floor Bremer verwelkomen in het panel van Politieke Junkies!

Henk te Velde (Universiteit Leiden)
Oorspronkelijk bekleedt hij de leerstoel Vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden, maar als politiek commentator is hij ook zeer geliefd. Historicus Henk te Velde doet aanstaande vrijdag zijn zegje bij Politieke Junkies. Wat zijn we benieuwd! Wil je alvast een voorproefje? In november was Henk te Velde te gast bij Buitenhof (kijk het hier terug, vanaf 42:16).

Jury: Emile Roemer (SP)
Eigenlijk heeft hij geen introductie meer nodig: Emile Roemer, sinds 2010 fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, komt aanstaande vrijdag de verhalen van het panel beoordelen. Wie van hen zal hij kiezen tot politieke junkie van de maand april?

We hopen je aanstaande vrijdag 22 april te zien bij Politieke Junkies, vanaf 20:30 in De Balie te Amsterdam.

 


Politieke Junkies!
Vrijdag 22 april 2016, 20:30-22:00
De Balie, Amsterdam
Kijk mee via NPO Politieklivestream De Balie