Politieke Junkies maart 2016 (uitverkocht)

CbmjdUYW0AAqP8j

Vrijdag 18 maart live vanuit De Balie: een nieuwe aflevering van Politieke Junkies! Ook deze keer ging het razendsnel met de kaartverkoop: de show is aanstaande vrijdag volledig uitverkocht. Toch meekijken of bij zijn?

Politieke Junkies verkoopt steeds sneller uit en hoewel de redactie daar natuurlijk heel blij mee is, willen we ook de mensen zonder kaartjes de mogelijkheid geven om de show alsnog bij te wonen. Daarom kun je je een half uur voor Politieke Junkies begint (dus om 20:00) melden aan de kassa van De Balie, waar een reservelijst wordt opgesteld.

Thuis vanaf de bank meekijken kan natuurlijk ook: via de livestream van De Balie (http://live.debalie.nl) of via NPO Politiek (web en tv). Maar laten we vooral ook niet voorbij gaan aan de gasten van de aanstaande Politieke Junkies:

Max van Weezel (Vrij Nederland)
Vriend van de show of misschien zelfs meubilair van de show: wanneer Max van Weezel niet op vakantie is in Florida, is hij een keer in de maand te vinden bij Politieke Junkies – of dit nu op het podium, in de zaal of bij de befaamde derde helft aan de bar is. We zijn ontzettend blij hem deze keer weer in het panel te mogen verwelkomen, waar hij hopelijk weer vriend en vijand gaat verrassen met zijn tientallen jaren Binnenhof-kennis.

Marike Stellinga (NRC)
Marike Stellinga is adjunct-hoofdredacteur van NRC Handelsblad, waar ze eerder jarenlang werkzaam was als economie-redacteur. Ze is ook een graag geziene politieke junkie – al is het een tijd geleden dat ze in de show was (kijk het fragment uit 2013 hier terug). Wat fijn dat ze terug is!

Laurens Boven (BNR Nieuwsradio)
Aanstaande vrijdag debuteert politiek verslaggever Laurens Boven van BNR Nieuwsradio in Politieke Junkies. Zal hij zich staande weten te houden tegenover Junkies-veteranen Max van Weezel en Marike Stellinga?
Benieuwd geworden naar de verhalen van het panel? Tune aanstaande vrijdag in via NPO Politiek of de livestream van De Balie!

Jury: Salima Belhaj (D66)
Ook ons jurylid van aanstaande vrijdag is een relatieve nieuwkomer: we hebben het over Salima Belhaj, sinds januari Tweede Kamerlid voor D66. Maar een nieuwkomer in de politiek is ze bepaald niet – Belhaj was acht jaar lid van de Rotterdamse gemeenteraad, waar ze ook fractievoorzitter was voor D66. Ook was ze werkzaam in de dans- en theaterwereld. Zou die nu veel verschillen van de Haagse politiek?

 


Politieke Junkies!
Vrijdag 18 maart, 20:30-22:00
De Balie, Amsterdam
Tickets zijn uitverkocht
Meekijken via De Balie of NPO Politiek