Obama negeert de Iraakse premier Haider al-Abadi


De Amerikaanse president Barack Obama heeft tijdens de afgelopen G7-top in Duitsland alle aandacht voor IMF-directeur Christine Lagarde en premier Matteo Renzi van Italië, maar negeert tegelijkertijd op pijnlijke wijze de Iraakse premier Haider al-Abadi.


Frame van de week: het belastingstelsel hervormen doe je sámen

1024px-Belastingdienst_Amsterdam_1
Stel: je mist als kabinet een meerderheid in de Eerste Kamer, en toch wil je iets voor elkaar krijgen. Dan zou je verwachten dat je toch een beetje liefdevol doet tegen de oppositiepartijen die je best een handje willen helpen. Of niet? Het kabinet kiest er juist voor om druk te zetten op de oppositie. Wie weet levert zo’n houding met het goede frame het beste resultaat op.
Lees verder


Politieke Junkies juni 2015

PSscreenshotmei
Aanstaande vrijdag is het tijd voor alweer de laatste aflevering van het Politieke Junkies-seizoen! Na onze vorige, zeer geslaagde vijftigste aflevering (kijk hem hier terug) zullen we nog een keer het podium van De Balie vullen met de beste politiek journalisten, een haarscherpe jury en natuurlijk de leukste anekdotes uit de Haagse wandelgangen. Kom je ook?

Lees verderDe prijs van een week Bart de Wever in New York

bartdewever

Hij is de burgemeester van Antwerpen en een notoir Vlaams politicus, maar internationaal is Bart de Wever (Nieuw-Vlaamse Alliantie) misschien wat minder bekend. Om daar verandering in te brengen trok hij afgelopen week, met twee Vlaamse journalisten in zijn kielzog, naar New York. De Belgische nieuwssite Apache.be vroeg zich af: wat kost een week Bart de Wever in New York? En wie betaalde de twee meegereisde journalisten? Lees het hele artikel over Bart de Wevers promotietrip op hun website.