En op de vijfde dag… belde de PvdA

Voordewind

Het is bekend dat Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) zich al sinds jonge leeftijd bezig houdt met de geloofszaak. Daar kwam hij dan ook over vertellen bij het interviewprogramma van Andries Knevel, genaamd ‘Andries’, op de EO. Maar op welk moment voelde Voordewind de aanwezigheid van God nu echt het sterkst? Een fragment uit de show van 19 februari.

Lees verder

Theater Timmermans in 30 seconden

131002_Frans_Timmermans_minister_van_BZ_4787_(12812535024)

Met zijn verhaal over onze man in Brussel mocht Thijs Broer (Vrij Nederland) zich winnaar van Politieke Junkies december 2015 noemen. Thijs ontspinde het Theater Timmermans: wat is echt en wat is gespeeld bij deze altijd enthousiaste, zeven talen sprekende politicus? Nu, één ding is in ieder geval echt: Timmermans’ liefde voor zijn voetbalclub Roda JC.

Lees verder

Politieke Junkies september 2015 – seizoensopening!

PSscreenshotmei

Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe Politieke Junkies-seizoen geopend in De Balie. Drie Binnenhof-watchers komen de politieke gebeurtenissen van de afgelopen maanden ontspinnen, ontframen en tot op het bot ontleden, en worden daarbij beoordeeld door de immer strenge jury. Na Politieke Junkies kun je nooit meer zoals vroeger naar politiek kijken. De spanning stijgt – ben je er ook bij op vrijdag 18 september?

Lees verder


Kom je ook op 18 september?

PSscreenshotmei

Terwijl de Amerikaanse media zich alweer vol in de strijd rondom de verkiezingen van 2016 hebben geworpen en de Tweede Kamer weer is begonnen met vergaderen, bereidt de Politieke Junkies-redactie zich voor op de eerste show van het seizoen. Die is op vrijdag 18 september in De Balie, en wordt zoals altijd live uitgezonden op NPO Politiek. Ben je er ook weer bij?

In de tussentijd willen we je dit vooral niet onthouden: de Staten-Generaal (dus de Eerste en Tweede Kamer) bestaan vanaf september precies tweehonderd jaar. Om dat te vieren is de website 200 jaar Staten-Generaal gelanceerd, waarop je de geschiedenis van tweehonderd jaar Binnenhof kunt bekijken. Van de kamers aan het Binnenhof en hun toegankelijkheid tot beroemde gasten tot alle personen die in de Nederlandse politiek gewerkt hebben: een nostalgische Politieke Junkie komt op deze website niets tekort.

Vanaf volgende week kun je onze website in de gaten houden voor de aankondiging van de gasten en de jury bij de volgende show. En blijf ons vooral volgen voor leuke politieke updates en de Frames van de Week. Wij hebben zin in het nieuwe seizoen en hopen je snel weer te zien!

Nu alvast kaartjes kopen voor de show op 18 september? Dat kan hier.


Politieke Junkies is met zomerstop!

PSscreenshotmei

Op vrijdag 26 juni vond de laatste Politieke Junkies van het seizoen plaats (kijk hem hier terug). Wat hebben we genoten! Inmiddels is de Tweede Kamer met zomerreces, en ook Politieke Junkies neemt deze zomer een pauze. Neemt niet weg dat de voltallige redactie vanaf haar vakantieadres vol spanning het nieuws rond de Griekse crisis volgt – eens een junkie, altijd een junkie. We willen iedereen die het afgelopen jaar bij de show is geweest van harte bedanken, en in het bijzonder onze oprichter die tijdens de laatste show afscheid nam: Jelmer Uitentuis. We gaan je missen, Jelmer!

Houd ondertussen onze site in de gaten voor updates. Op vrijdag 18 september openen we een nieuw seizoen van Politieke Junkies in De Balie. Tot dan!