Politieke Junkies september 2015 – seizoensopening!

PSscreenshotmei

Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe Politieke Junkies-seizoen geopend in De Balie. Drie Binnenhof-watchers komen de politieke gebeurtenissen van de afgelopen maanden ontspinnen, ontframen en tot op het bot ontleden, en worden daarbij beoordeeld door de immer strenge jury. Na Politieke Junkies kun je nooit meer zoals vroeger naar politiek kijken. De spanning stijgt – ben je er ook bij op vrijdag 18 september?

Lees verder


Kom je ook op 18 september?

PSscreenshotmei

Terwijl de Amerikaanse media zich alweer vol in de strijd rondom de verkiezingen van 2016 hebben geworpen en de Tweede Kamer weer is begonnen met vergaderen, bereidt de Politieke Junkies-redactie zich voor op de eerste show van het seizoen. Die is op vrijdag 18 september in De Balie, en wordt zoals altijd live uitgezonden op NPO Politiek. Ben je er ook weer bij?

In de tussentijd willen we je dit vooral niet onthouden: de Staten-Generaal (dus de Eerste en Tweede Kamer) bestaan vanaf september precies tweehonderd jaar. Om dat te vieren is de website 200 jaar Staten-Generaal gelanceerd, waarop je de geschiedenis van tweehonderd jaar Binnenhof kunt bekijken. Van de kamers aan het Binnenhof en hun toegankelijkheid tot beroemde gasten tot alle personen die in de Nederlandse politiek gewerkt hebben: een nostalgische Politieke Junkie komt op deze website niets tekort.

Vanaf volgende week kun je onze website in de gaten houden voor de aankondiging van de gasten en de jury bij de volgende show. En blijf ons vooral volgen voor leuke politieke updates en de Frames van de Week. Wij hebben zin in het nieuwe seizoen en hopen je snel weer te zien!

Nu alvast kaartjes kopen voor de show op 18 september? Dat kan hier.


Politieke Junkies is met zomerstop!

PSscreenshotmei

Op vrijdag 26 juni vond de laatste Politieke Junkies van het seizoen plaats (kijk hem hier terug). Wat hebben we genoten! Inmiddels is de Tweede Kamer met zomerreces, en ook Politieke Junkies neemt deze zomer een pauze. Neemt niet weg dat de voltallige redactie vanaf haar vakantieadres vol spanning het nieuws rond de Griekse crisis volgt – eens een junkie, altijd een junkie. We willen iedereen die het afgelopen jaar bij de show is geweest van harte bedanken, en in het bijzonder onze oprichter die tijdens de laatste show afscheid nam: Jelmer Uitentuis. We gaan je missen, Jelmer!

Houd ondertussen onze site in de gaten voor updates. Op vrijdag 18 september openen we een nieuw seizoen van Politieke Junkies in De Balie. Tot dan!Frame van de week: het belastingstelsel hervormen doe je sámen

1024px-Belastingdienst_Amsterdam_1
Stel: je mist als kabinet een meerderheid in de Eerste Kamer, en toch wil je iets voor elkaar krijgen. Dan zou je verwachten dat je toch een beetje liefdevol doet tegen de oppositiepartijen die je best een handje willen helpen. Of niet? Het kabinet kiest er juist voor om druk te zetten op de oppositie. Wie weet levert zo’n houding met het goede frame het beste resultaat op.
Lees verder


Politieke Junkies juni 2015

PSscreenshotmei
Aanstaande vrijdag is het tijd voor alweer de laatste aflevering van het Politieke Junkies-seizoen! Na onze vorige, zeer geslaagde vijftigste aflevering (kijk hem hier terug) zullen we nog een keer het podium van De Balie vullen met de beste politiek journalisten, een haarscherpe jury en natuurlijk de leukste anekdotes uit de Haagse wandelgangen. Kom je ook?

Lees verderDe prijs van een week Bart de Wever in New York

bartdewever

Hij is de burgemeester van Antwerpen en een notoir Vlaams politicus, maar internationaal is Bart de Wever (Nieuw-Vlaamse Alliantie) misschien wat minder bekend. Om daar verandering in te brengen trok hij afgelopen week, met twee Vlaamse journalisten in zijn kielzog, naar New York. De Belgische nieuwssite Apache.be vroeg zich af: wat kost een week Bart de Wever in New York? En wie betaalde de twee meegereisde journalisten? Lees het hele artikel over Bart de Wevers promotietrip op hun website.